Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк

Україна УСІЛЯКА є…

Сільський базар – це там, де  «мєсто встрєчі ізменіть нельзя.» . Слава Богу, що моя хата не скраю – (ти бачиш, як двозначно получилося). Це я до того, що все більше покинутих і розвалених хат, все меншає дитячих голосів на вулиці. Щоб людей побачити й узнати, хто це живий: Базар – то Майдан із усією різноманіттю думок. Маємо півсела депортованих західняків - тих, хто врешті без ляку, а з деякою гордістю став сприймати слово бандерівець. Слава Україні! Героям слава – вже звично і ніхто не озирається з подивом. Крутіші, дивують фразою: Слава ніції! І вимагають відповідь по правилах. У гурті сини і онуки ще тих вояків УПА…  На цій хвилі я, як той глухар, що токує, поділився своїми патріотичними планами.

-          Ось ви знаєте, що в Пісках біля Донецького летовища стоїть батальйон ОУН… - так, так, такий то командир, знаємо… , відгукуються.

-          Отож, я завтра їду в район по пенсію, хочу на картку Приватбанку переказати кошти пораненим ЦЬОГО БАТАЛЬОНУ. Хто хоче долучитись…, хто скільки зможе…, імен не потрібно вказувати….,  я привезу квитанцію…

Усяке таке говорив і, зосереджуючись, підіймав очі догори, намагаючись точно сформулювати думку. Опускаючи очі долу, врешті уздрів, що я на самоті. Лишився мій сусіда, ну той, хто вже зранку прийняв…

-          Миколайович, ну шо, по домам? Шо б не скучно було – то разом?

-          Разом, разом Володю… - із сумом я вичавив із себе….

А, можливо, УСІ чимдуж гайнули по гроші! – подумалось. А  ВИ, як гадаєте???

Фото на форуміhttps://1ua.com.ua/s...>@~Два козаки - Тарас Житинський~7425199~79

25 січня 2015

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Тема: КОРОТКІ НАРИСИ ІЗ СЬОГОДЕННЯ ТА МИНУВШИНИ

Дещо із реального життя.

Йде сусідка моя, Наташа, з базарювання. З сумками звісно, та із городским, російськомовним онучком, пришвартованим обіруч

-         Сьогодні тєлік дивитись не будеш – виховує його,  - бешкетував!  Та не алалакай, слухай, шо тобі кажу… Набрався того ЛА-ЛА-ЛА на футболі, а бабусі й не поспіваєш усю пісеньку, - все ла-ла…Шо то за В ПУ-ТІ КАЙЛОООО… ла-ла-ла…Хто в путь кайло бере – шахтьори? Он дивись, пташка гарна така, дятел на нашій груші, як  ти – ла-ла, так він – тук-тук-тук...

Крутий городський онучок пояснив:

-         Ето не дятел, у нас на даче такая птічка тоже живьот, папа гаворіт давбаьоб снова мєня разбуділ. Он єго, суку, скоро застрєліт! А на футболє всє крічат не кайло, а хайло… Вот, когда громко крічать, то рот большой становіца. бальшое хайло.

-         От маладец. От бабусі все і пояснив, а то я недочуваю, воно щось навєрно з тєліком – в пу ті   пікає, потім ла-ла-ла… А про дятла так не кажи, то нехороше слово,, я ще твоєму папкі чуба насмичу, іч, яким словам дитину уче!!!

Отак і живемо, стрімко змінюючись, творячи неологізми, навчаючись жити в нових реаліях. А як інакше, якщо нормою становляться такі сукні, як у Ірен Карпи  (Прочитайте уважно фото :)) Фото на форуміhttps://1ua.com.ua/s...>

13 липня 2014

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Роблю ревізію своєї сторінки... Згадав, що цю публікацію районна газета два роки тому зарізала в пень! Як відмова прозвучало: це нібито, як образа сусідського високопосадовця :) Ось такі наші районні охоронці моралі Ану спробую знову послати на публікацію! Як ви гадаєте, надрукують? :)
21 березня 2016
Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Пообіцяв нещодавно,одній моїй знайомій, супер патріотці з чарівним голом, послухати передачу там, де вона буде вести діалог з вельми шанованою людиною. Але... Трапилася нагода запастися на зиму якісним вугіллям. Тож наступний день пройшов у трудах за тепле майбутнє. От і не вдалося отримати очікуване задоволення від голосу та розмови. До чого це я? Та до теми патріотизму. Продавці вугілля виявилися із буремного Луганська, ну трохи далі, не буду вказувати де, бо дуже просили не називати. Я, по своєму журналістському захопленню, почав був їх фотографувати. Як би для історії… Рома та Андрюха у чорній пилюці (ніхто б не пізнав)!!!, запротестували. Навіть скидку в ціні запропонували – аби не виставляв в ІНТЕРНЕТ. Їх погляд увесь час натикався на український прапор, що тріпотів над моєю оселею. (той, що на обкладинці моєї сторінки). Скидку я прийняв і їх фото не буду тут виставляти. Але ж – чи простить мені моя патріотка не прослухану передачу і 'матеріальну' допомогу сепаратистам. Хоча, які вони сепаратисти? Тиждень вже возять те вугілля, продати не можуть.
Жрать, батя, не за щто… купи уголь! На блок посту дай! Каждому мєнту от стегні, што я сємьє привєзу? 
От і думай Донецьк і Луганщина – хто ваше вугілля буде купувати, коли 'ДНР', вигодована на московітських харчах, приведе вас до РАССЄІ або ж до Новоросії... 
На доказ - моє фото (там теж я відвернутий, щоб не пізнали  )
Фото на форуміhttps://1ua.com.ua/s...>

6 червня 2014

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
ожного разу на вибори, як у бій.І чому б? Звичайна сільська ДВК з кількістю виборців ледь за тисячу, а пристрасті, як на Майдані. Бо вже 10 років (совєтські часи не рахую), бачу цю 'вибірню' зсередини, звідти, де твій сусід, сусідка, кум, родич, просто односельчанин показує, хто він насправді є. Чому навчився у житті, чого досягнув. І досить часто в голові не вміщається те, що відкривається в людях.З часом нівелюються усі негаразди але... гірчинка залишається. Хто б захотів переглянути мої фоторепортажі з приводу виборчіих пристрастей, ласкаво запрошую на сторінку села (там багато серій):
http://1ua.com.ua/fotoc.php?id=77706&album=%C1%C0%C3%C0%D2%CE+%C7%C2%C0%CD%C8%D5%2C+%C0%CB%C5+%CC%C0%CB%CE+%C2%C8%C1%D0%C0%CD%C8%D5+%28%F1%E5%F0%B3%FF+1%29
Або ж тут, де через СУПУТНИКОВИЙ ІНТЕРНЕТ сам себе зняв біля виборчої скриньки. 
http://1ua.com.ua/fotop.php?id&album=%C2%C8%C1%B2%D0+2012
(Такого в Україні ніхто не робив  )
Обіцяю і цього разу фоторепортаж!
Фото на форумі

24 травня 2014

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Тема: ПОЛЕМІКА З МОСКАЛЯМИ
Дякую за затронуту тему :)) !! Я насмілюсь запропонувати прочитати частину моєї полеміки з такими ж 'друзями' в ОДНОКЛАСНИКАХ. Та і побажав би дочитати усе до кінця - бо ж багато :))) 
АЛЕ Ж Я ДОСЛІДЖУВАВ ЦЕ ПИТАННЯ ЩЕ У ГРУДНІ МИНУЛОГО РОКУ! Отож: 

ДЛЯ ОДНОКЛАССНИКОВ.

 

Спасибо за интерес к моему аватару. Всем, кто в личных письмах возмутился или поощрил, (а позитива было немногим больше :) ), я ответил личным письмом. Но вот следующие коменты хотелось бы отметить:

Цитаты

…Ах ты Господи, дякую,да кем бы вы были без Москалей?!!!!

…И чем же русский народ вам так насолил?

…И ВСЕ ЖЕ МИ С РОССИЕЙ КРОВНИЕ БРАТЬЯ!!!

…И лишь бы народ не ошибся в своих стремлениях. Дай, Боже, Украине того, что она желает, а не Европа с США.

Все полные комментарии вы видите выше, думаю, разберетесь…

Наверное, и это изумило меня, авторы цитат отождествляют себя с этими самими москалями :) . Пусть бы с кацапами, это понятно. Такое уж сложилось название русскоязычных в Украине. Но вот москали-то слово совсем иного происхождения! Эй, кацапы, читайте русского историка Миллера, он все уже давно описал !

Главное, поймите, почему это слово в лексиконе поляков, белорусов украинцев …. и.. и.. всё! Там. где Российская империя душила эти народы, лживо утверждая, что они 'братья'. Вот цитата из Миллера:

… Наиболее типичной чертой москаля в малорусских поговорках выступает склонность к обману и, вообще, пройдошливость. При ближайшем рассмотрении облик москаля оказывается очень близок к облику солдата из великорусских сказок, которые, впрочем, в отличие от малорусских пословиц, симпатизируют этому персонажу, а не надуваемому им мужику. Если вспомнить, что русская армия до второй половины XIX в. не имела казарм и квартировала по домам и хатам, а содержимое солдатского котелка прямо зависело от пройдошливости его хозяина, то происхождение малороссийского образа москаля становится вполне понятным.

 Оглянитесь – весь 'одноклассник' пестрит словами, которые вот такие 'доброжелатели' обзывают своих же граждан РФ – чурки, черножо…, татаръё,  махмеды и т.д. ЭТО НОРМАЛЬНО?

Без москалей уже давно финны, эстонцы, литовцы, латыши, поляки, та же восточная Германия. а чехи, словаки, венгры, болгары, румыны… даже Югославия! Эти народы, ушедшие от имперской руки совсем недавно, уже живут лучше россиян! И кем они стали без Москалей!? (Спасибо за большую букву у слове Москалей, автор уж точно это подметил :)

О 'братьях' как то и говорить не приходится. Да, конечно, сейчас после грандиозной бетономешалки под названием СССР, родственные связи нас пронизывают сплошь! Но загляните в родословные своих дедов, прадедов – много невероятного увидите. Ищущим, а не зомбированным советской идеологией, будут видны многие знаки вопросов. Но ведь лень самому разбираться в этом и иметь свое мнение? Почитайте хотя бы Гумилёва, хотя бы вот здесь:

http://www.gumilev-c...>http://www.gumilev-c...

А в последней цитате я бы добавил слова – и Россия- и полностью согласился бы с автором! Таки, да! Но нет, не даете нам, украинцам, шанс самим решать – слушайте, мол,  'старшего брата'! Тезиз о 'братских народах' идет от М. Каткова с 1863 года : '… всей Русской Земли: Малой Руси, Белой Руси и Великой Руси. Смысл такого государства выразил М.Н.Катков в 1863 году: «Русскому народу нечего хлопотать о том, чтобы не уронить себя в чьем-либо мнении; ему надобно заботиться исключительно о том, чтобы не уронить себя в своем собственном мнении… Остальному миру предоставляется согласить свои взгляды на Русские дела со взглядами на них самого Русского народа».' Это отсюда:

http://rosnarody.org...>http://rosnarody.org...

  Да не хотим мы иметь братьями Иоанна 4-го (Грозного), всех российских императоров, запрещающих в своих указах украинский язык, лениных и сталиных , проливших море крови и слез в Голодоморах и не только. Многих россиян обижает кредит, предоставленный Украине Путиным. Да не Украине, - народу то фига будет,  это один император выручает другого недееспособного диктатора! И в обмен приговаривает – к ноге! Нечего тебе в Европу! Кстати, ученые мужи подсчитали, украинский язык запрещался 173 раза! И большей частью в Российской империи! Почитайте хотя бы здесь:

 http://brownian.org....=1568

Да никто из вас это читать и анализировать не будет! Поздно! Стыдно моим однокурсникам, так мелко плаваючим в вопросах истории. При этом вы кичитесь ВЫСШИМ ОБРАЗОВАНИЕМ?  Вот дайте шанс Кристине, молодой 21летней девушке, самой решить – в Европу ей, или в Таежный союз!

И уже в конце : возможно из за моего 'экстрима' из списка моих друзей, здесь, в ОДНОКЛАССНИКАХ, ушел уважаемый мной человек. В общем то, только из-за него я и зарегистрировался на этом сайте. (я активен  http://1ua.com.ua/in...>здесь, НА  1ua.com , кто хочет, ищите там). Как это похоже на Булгакова с его героями из 'Мастера и Маргариты' = … москвичи то, в общем, хорошие люди. Но вот квартирный (здесь национальный) вопрос их испортил …..    :( Остальным большое спасибо и рад буду вашим… продуманным, новым комментариям. С Новым годом Вас!

Писав, звісно, на російській мові, бо ж більшість МОСКАЛІВ, не розуміє і знати не хоче мову будь якого народу не тільки десь, а й усередині своєї держави :))

6 квітня 2014

Марченко Петро, користувач 1ua
Петро Марченко
Москалі окупували Україну зразу ж після 'прохання' Богдана Хмельницького,десь в 1654-55 роках?Царь москальський Алєкса Міхалич(батько Петра1 зі служанкою з Хозарії 'вистругали'Петра в коморі?).То за 200 років життя солдат-москалів по хатах українців скільки вони 'насмітили'своїм сіменем в не порядних жінках?Скільки кацапів народилося від цього?Де вони зараз,оті 'нащадки'?Чи Бог їх ліквідовував,як непотріб,земля українська не могла терпіти таке?
3 квітня 2016
Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Дякую пану Михайлу за інтерес до моїх думок. Перечитуючи сьогодні цю статтю, бачу її недоліки і поясню, що обурило моїх опонентів, бо широкому загалу це не зрозуміло. Просто я виставив свій аватар де на футболці під симпатичним козацьким смайликом був напис: - Дякую Боже, що я не москаль! Отоді й посипалися на мене слова 'вразумлєнія'. Хай їм грець! По наступним подіям видно, які вони нам 'брати'. Ще раз дякую, що дочитали! :)
3 квітня 2016
Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Свіжий анекдот: - Тато, а звідки я взявся?
- Та проблема, синку, не в тому, звідки ти взявся, а якого біса я туди поліз...

26 лютого 2014

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Свіжий анекдот: Подивіться на ціни на бензин і на мене. А тепер на українські дороги і знову на ціни на бензин і знову на мене! Так! Я на коні!

26 лютого 2014

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Свіжий анекдот: Віталік перед спортзалом випив вісім банок енергетика і поїхав додому на велотренажері.

6 грудня 2013

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк

Я щиро вдячний усім, хто привітав мене з  ювілеєм та подарував фото у мій альбом. Я також щиро вдячний тим, хто прочитав книгу про Золоту Балку. Особливо Василю Костюку за його зауваження і теплі слова в мою адресу. Валерію Побідашу за жвавий інтерактивний коментар у листах під час читання! Попередній файлообмінник, де лежала книга, був закритий у зв’язку з подіями навколо EX.UA. Тож бажаючим, я пропоную нове посилання, де Ви БЕЗКОШТОВНО можете скачати цю та іще одну мою книжку, але уже прозову. Це мій подарунок моїм друзям, односайтникам. Ось посилання:

Історична http://www.fayloobme...>http://www.fayloobme...

Прозова http://www.fayloobme...>http://www.fayloobme...

Увага! Не ведіться на заклики 'Быстро сказачать за деньги…' .– шукайте текст маленькими літерами 'скачать бесплатно'. Хто не розбереться – пишіть, допоможу.

21 лютого 2012

Сердюк Віктор-Миколай, користувач 1ua
Віктор-Миколай Сердюк
Тема: ІСТОРІЯ РІДНОГО КРАЮ
Результатом чотирирічних зусиль в копирсанні давніх документів, передань, розповідей старожилів стало видання книги 'Золота Балка 1780-2010 НАЙ-НАЙ цікавіші факти, події, люди'. При бажанні Ви можете її прочитати безкоштовно, взявши звідси - 

http://uploadbox.com...>http://uploadbox.com...

Хотілося б отримати Ваші відгуки. Заранні дякую. Віктор Сердюк.

19 жовтня 2011


1




  Закрити  
  Закрити